پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ |۲۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 28, 2024
تصاویر/ مراسم سالگرد ارتحال آیت الله انصاری شیرازی(ره)

حوزه/ آیت الله انصاری شیرازی،یار باوفای امام و رهبری بود و در این راه ایثارها کرد، هیچگاه از این خط نورانی منحرف نشدن و امینی باوفا برای ولایت فقیه و الگوی یک عالم ربانی انقلابی بود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی  شب گذشته در مراسم سالگرد رحلت آیت الله یحیی  انصاری شیرازی، در مسجد اعظم گفت: اگر خداوند اراده کند که کسی را صاحب حکمت کند به او فقاهت و تفهم در دین عطا می کند؛ یعنی در معارف توحیدی قدرت فهم دارد.

وی افزود: اگر کسی در این مسیر وارد شود، خداوند او را محبوب قلوب مردم می کند؛ موهبت خداست که باعث می شود که مومنان نزد مردم نیز محبوب شوند؛ خداوند ایمان را در دل انسان مزین کرده است؛ یعنی دل مومن ایمان را جمیل می بیند و به همین خاطر نمی تواند این نور را انکار کند.

امام جمعه موقت تهران اظهارکرد: عالم بودن به زمان و اهتمام به امور مسلمین از جمله مهمترین صفات یک مومن واقعی است؛ در این زمینه خداوند رصد می کند که چه کسی به خط و ربط و مسیر و جهت گیری هایش با آمریکا هماهنگ است و چه کسانی هستند که آزاد بودند و در عزل و نصب ها حب و بغضی نداشتند.

وی گفت: فقه به این معنی که  اسلام و دین را در ابعاد مختلف خود فهم کردن و یافتن و به عمق آن رسیدن است؛ درخت معرفت باید در قلب و دل انسان ریشه دوانده باشد تا در زمان بحرانی بتوانیم به آن توسل کنیم؛ علمی که قرآن کریم به فقه تعبیر می کند، نورانی شدن و کامل شدن و تخلق به اخلاق الله است.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: کسانی که در شمول فقاهت قرآنی آمده اند،  دو گروه هستند که گروه اول کارشناسان و مجتهدین و تولید کنندگان هستند و گروه دوم نیز مبلغان، معلمین و ناشران هستند؛ گروه اول، از سوی خداوند مرجع یاد می شوند، زیرا این افراد تولید کننده و نشر کننده هستند و بدون بخل، می خواهند که گروهی را به سمت خدا ببرند.

 

وی افزود: مرحوم آیت الله انصاری شیرازی ، از نسل جابربن عبدالله انصاری همان بزرگواری است که لوح بهشتی را که جبرییل برای پیامبر اکرم(ص) آورده بود و ایشان آن لوح را به حضرت زهرا(س) دادند را با مرحمت حضرت زهرا(س) مشاهده کرده بود.

امام جمعه  موقت تهران اظهارکرد: علما، بیش از دیگران نیاز به  شنیدن دارند، زیرا شنیدن خودسازی و تواضع است؛ ولی گفتن، حالتی است که اگر خداوند متعال دست انسان را نگیرد امکان دارد که دچار مشکلات روحی شود.

وی گفت: برخی همچون ضبط صوت هستند و آنچه که شنیده اند را بیان می کنند، ولی نزد خود فکر می کنند که جاه و مقامی به دست آورده اند؛ به همین خاطر باید کاری کنیم که گول این ظواهر را نخوریم.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: انسانی والامقام کسی است که وقتی نماز می خواند حس کند که هیچ چیز غیر از خدا در ذات او نیست؛ انسان باید در هنگام نماز به حالتی برسد که جز خدا هیچ در خود نبیند.

وی افزود: یکی از آسیب هایی که ممکن است انسان های عالم را نیز در بربگیرد، دعوت به خود است؛ بسیاری از سخنان و حتی نوع بیان مطالب و حتی برخی از مسایل عبادی نیز ممکن است دعوت به خود باشد که اگر باشد، وای به حال آن بنده، ولی مراجعی که تولیدگر هستند، به چشمه سارانی مبدل شدند که همه جا را سیراب می کنند.

امام جمعه موقت تهران اظهارکرد: طلاب باید همیشه از امام زمان(عج) بخواهند که ما را رها نکنند و این مطلب را هر روز با خود مرور کند که از آن امام زمان(عج) هستیم و از ایشان بخواهیم که آن حضرت نیز باید ما را کفالت کند و دست ما را بگیرد و اگر اشتباهی هم کردیم ایشان ما را بخشیده و بسازند.

وی گفت: انسان های مخلص وجود خود را به چشمه سازانی مبدل می کنند که این چشمه های خروشان از قلب و جان آنها می جوشد و با این فیوضات مرجع حرکت مومنان خدا می شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: مرجع باید اهل ذکر باشد و از اکسیر ذکر چشیده باشد؛ غیر از اهل ذکر سراب هستند و هیچ آبی در خود ندارند؛ بسیاری از افراد هستند که سالهای سال عمر کرده اند ولی هیچگاه هیچ جوششی در خود نداشته اند.

وی افزود: اهل بیت(ع) و امام زمان(عج) همیشه ما را امتحان می کنند و کسانی که موجودیت امام زمان(عج) را مفروض می دانند و همیشه حضور ایشان را حس می کنند سرچشمه فیض می شوند، ولی بسیاری از مردم هیچ وقت در زندگی خود ایشان را درک نمی کنند.

امام جمعه موقت تهران اظهارکرد: آیت الله انصاری از کسانی که برخی مسایل را در خصوص امام حسین(ع) نوشتند بسیار ناراحت شدند و بیان می کردند که اینکه کسی امام حسین(ع) را نشناسد و در حد سیاسیون عالم، امام حسین(ع) را نشناسد بسیار تاسف بار است؛ ایشان همیشه شاگردان خود را تعلیم می کرد که خدا و اهل بیت(ع) پیامبر را همیشه در نظر داشته باشند و ایشان را درک کنند.

وی گفت: آیت الله العظمی بهجت همیشه ما را به صدقه و نماز استغاثه حضرت زهرا(س) و جعفر طیار سفارش می کردند که هر وقت مشکلی برای ما پیش می آمد ما را به این مسایل امر می کردند؛ این بزرگان همیشه در مشکلات ، خود را به خدا می سپردند و همیشه از ما می خواستند که خدا و اهل بیت(ع) به خصوص حضرت زهرا(ع) و حضرت ولی عصر(عج) را در نظر داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: قرآن اهل ذکر را معرفی کرده است؛ از جمله این فضایل می توان خشیت و تزکیه اشاره کرد؛ عالمی که در اوج محبوبیت در بین مردم خود را ندید و تنها خدا را دید، آیت الله است؛ آیت الله حضرت علی اصغر(ص) است که باید الگوی ما باشند.

 

وی افزود: آیت الله انصاری شیرازی هم از نظرریشه بسیار شریف بودند و از نسل جابربن عبدالله انصاری است و جد ایشان نیز شیخ زکریا شهید است؛ ایشان از این بسترهای مادی گذشته بودند و به سمت مکتب علوی پرکشیدند؛ ایشان همیشه سعی می کردند که از صفات و بزرگواری ایشان بهره بگیرند.

امام جمعه موقت  تهران اظهارکرد: منزل ایشان همان منزلی بود که ما در ابتدای طلبگی در خانه ایشان حاضر می شدیم و میهمان ایشان می شدیم؛ ایشان فقیه بودند و می توانستند مرجع شوند، ولی  به شدت تحت تاثیر علامه طباطبایی بود که می توانست رساله دهد ولی خود را قربانی قرآن کردند.

وی گفت: گرد دنیا به دامن این بزرگان ننشست زیرا دنیا برای این بزرگان آلوده بود و هیچگاه خود را به این دنیا آلوده نکردند؛ ایشان استاد اخلاق بودند و این دنیا را هیچگاه در دل خود میهمان نکردند و قلب شان معدن عشق  و کارشان نیز عاشق پروری بود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: افرادی که خود را به خدا بستند غرقه در این نور می شوند و فرقی هم نمی کند که همچون کربلایی کاظم یک روستایی باشد که بتواند با بی سوادی محض خواص آیات و نور تام آیات را ببیند؛ او نمی توانست قرآن چاپی را بخواند بلکه نور قرآن را می خواند.

وی گفت: مرحوم آیت الله انصاری استاد اخلاقی بود که کفش های شاگردان خود را جفت می کرد و این کار همیشه از سوی ایشان انجام می شد تا نفس خود را همیشه در بند داشته باشد ؛ایشان همیشه از اینکه کسی نام ایشان را در جمعی ببرد و از ایشان تعریف کند آزرده خاطر می شد، ولی بسیاری از انسان های پرمدعا هستند که اگر در جایی نامی از آنها برده نشود قال و قیل هایی به راه می اندازند که باور آن مشکل است.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی اظهارکرد: ایشان از خط شکنان مبارزات علیه نظام طاغوت بود و در زمانی که بردن نام امام  (ره) ممنوع بود در درس و روضه ها به قدری زیبا امام را وصف می کردند که همه متوجه می شدند که این امام کیست و چرا باید از ایشان پیروی کنیم؛ ایشان عاشق و شیفته و مروج امامی بود که مجاهد در راه خدا بود.

این استاد حوزه علمیه تهران تصریح کرد: ایشان یار باوفای امام و رهبری بود و در این راه ایثارها کرد، هیچگاه از این خط نورانی منحرف نشدن و امینی باوفا برای ولایت فقیه و الگوی یک عالم ربانی انقلابی بود.

وی گفت: آیت الله انصاری علاوه بر اینکه از نفس پاک امام راحل بهره گرفته بود و علاوه بر اینکه مدت های طولانی در خدمت علامه طباطبایی بود و از نزدیک نفس پاک ایشان را درک و جذب کرده بود، با مرحوم آیت الله شیخ جواد انصاری همدانی نیز محشور بود و با این بزرگان مسیر را به بهترین شکل بازیافتند.

امام جمعه تهران بیان کرد: ایشان دلداده و مرده و شیدای حضرت زهرا(ع) و امام حسین(ع) بود و این محبت و مودت را تا آخرین نفس های زندگی حفظ کردند و داغ حضرت زهرا(ع) به حدی بر جگر ایشان سنگینی می کرد و به حدی به ایشان تعصب داشتند که وقتی نام ایشان را می شنیدند همیشه اشک ریزان بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha